CARE SUNT ETAPELE PENTRU REALIZAREA UNEI COROANE CERAMICA?

Indiferent ca se realizeaza din zirconiu, metal sau ceramica presata (acestea reprezentand suportul sau scheletul peste care se va turna ceramica), etapa 1 este slefuirea dintelui sau a dintilor (daca este necesara o punte dentara).

La finalul slefuirii, se ia amprenta finala cu materiale speciale, in linguri de amprentare.intrebari coroane zirconiu

Etapa a 2 a este proba la capa dentara din zirconiu (suport sau schelet).
Aceasta se realizeaza in laborator, prin tehnologia CAD-CAM, doar cu tehnologie computerizata.

Etapa a 3 a consta in proba intermediara, cand peste capa din zirconiu realizata in laborator se adauga ceramica, obtinand un dinte din portelan cu forma si culoarea dintilor naturali.
Se realizeaza astfel coroana ceramica “la biscuit”.

Etapa a 4 a, finala, este acoperirea coroanei dentare sau a puntii dentare cu un luciu (glantz), pentru a da stralucirea naturala a dintelui.

CAT  DUREAZA  REALIZAREA  UNUI  DINTE  DIN  PORTELAN?

intrebari coroane zirconiu 2Depinde de complexitatea lucrarii, in principal, in general sunt necesare macar 7-10 zile pana la finalizarea lucrarii.

CE  POARTA  PACIENTUL  IN  PERIOADA  REALIZARII  LUCRARII?

Foarte  multi pacienti sunt speriati  de ideea slefuirii dintilor pentru lucrare, intelegand ca vor ramane cu dintii slefuiti, mici, cu un aspect total inestetic.

Indiferent ca avem lucrarea in zona frontala sau laterala, in aceeasi sedinta cand se face slefuirea dintilor, pacientul va pleca cu lucrarea provizorie realizata in cabinetul stomatologic.

Aceasta lucrare provizorie va fi identica cu dintii naturali ai pacientului, inainte de a fi slefuiti.

Materialul folosit este unul special, avand caracteristicile unui compozit, care respecta culoarea dintilor naturali, precum si luciul acestora.